Miksi blogi?

Lukijalle blogi on luvallinen väylä tirkistää blogin pitäjän ajatusmaailmaan. Entä kirjoittajalle? Miksi olen kymmenien muiden mukana suostunut yhdeksi maakuntalehtemme Hämeen Sanomien bloggaajaksi.

Syitä on ainakin kolme.

Ensinnäkin on imua liittyä jatkuvasti kasvavaan joukkoon. Tätä tahtotilaa lisää vielä sekin, että keskimmäinen lapsemme pitää ahkerasti omaa mississilja.blogspot.com -blogiaan valtameren takana. Tirkistelen sitä päivittäin. Kommentoinkin.

Toiseksi tunnen mielihyvää saada olla mukana valitussa joukossa. Itserakkkaus ja narsismi saavat näin ”laillisen” purkautumisväylän. Ilman Iisakki Kiemungin soittoa ja meille aloittelijoille järjestettyä opetusta en olisi aloittanut omaa blogia. Ainakaan juuri nyt.

Kolmanneksi blogin avulla kirjautuu muistiin tärkeitä asioita ja tapahtumia. Blogi toimii siis päiväkirjan tavoin. Toki ainakaan omat blogini eivät tule alkamaan vanhaan päiväkirjatyyliin ”rakas blogi”.

Ennen ensimmäistä tulevan torstain todellista blogia, pitää vielä selvittää itselle, mikä oikein on blogi. Wikipedia sanoo, että ”blogeille tunnusomaista muihin www-sivuihin verrattuna on ajan, linkityksen ja henkilökohtaisen näkökulman painotus”. Selväksi tuli. Siis henkilökohtainen pala suurempaa kokonaisuutta, verkkosivustoa.

Lukija siis tirkistelee, kirjoittaja saa mielihyvää ja Hämeen Sanomat lukijoita. 

On hieno juttu, että joku on keksinyt blogin. Otetaan siitä ilo irti. Yhdessä.

Jätä kommentti

css.php