Taikuri Verkatehtaalla

Taikuri vieraili perjantaina 13. helmikuuta Verkatehtaalla. Sellotaikuri.

Andreas Brantelid näytti Jukka-Pekka Sarasteen johtaman Sinfonia Lahden solistina huippuosaamista. Tämä vuonna 1987 syntynyt nuorukainen oli samalla kertaa aggressiivinen ja herkkä, fyysinen ja henkinen.

Taustalla ovat voitot Eurovision nuorten solistien kilpailussa vuodelta 2006 sekä Paolon kansainvälisestä sellokilpailusta vuodelta 2007.

Ei tarvita kummoisiakaan näkijän lahjoja, kun rohkenee ennustaa Andreas Brantelidille menestyksekästä uraa suuremmillakin estradeilla. Seuraamme mielenkiinnolla.

2 kommenttia artikkeliin “Taikuri Verkatehtaalla”
 1. avatar Pekka Lampela sanoo:

  Sanoisinko taikurit.

  Sinfonia Lahden sointi on mahtavaa. Etenkin jousiston. Silloinkin kun ei itse sävellyksestä kovasti innostu, on upeaa kuunnella kuinka orkesteri soi omalla erityisellä tavallaan.

  Istuimme kahdennellatoista rivillä ja mietin miksi sellosolistin tulkinnassa ei kuulu sellaista iskevyyttä kuin on tässä kappaleessa tottunut kuulemaan. Vaimo ehdotti kyseessä olevan akustinen ongelma.

  Akustiikka on monimutkainen asia ja äänittäjänä olen ollut sen kanssa tekemisissä koko aikuisikäni. Kun itse olen vastuussa lopputuloksesta, kiinnitän huomiotani vähintään yhtä paljon siihen miten orkesterin on hyvä soittaa, kuin siihen miten kuulija, tässä tapauksessa mikrofoni parhaiten siinä akustiikassa kuulee.

  Verkatehtaalla lienee soittajien hyvä soittaa. Ainakin siltä se kuulostaa. Taaimmaisilla paikoilla akustiikka toimii hyvin. Tässä 12. rivin paikkeilla näyttämön seinien rakenne vaikuttaa siten, että heijastumat peittävät suoraa ääntä hävittäen siten yksityiskohtien kuuluvuutta. Rakenne josta on selvää etua takimmaisille kuulijoille, on haitallista soittajien pään korkeudella oleville.

  Mutta kuten sanottu, ”taikureita” oli ilo kuulla.

 2. avatar Seppo Rehunen sanoo:

  Kiitos täydentävästä kommentistasi, Pekka

  Olimme 14. rivillä ja yhdessä vaiheessa ihmettelin, kun silmät näkivät sellosolistin soittavan, mutta korvat eivät erottaneet ääntä. Vaimosi ehdotus on varteenotettava.

  Kirjoitat soittajien ilon kuulostavan soitosta. Ainakin solistista nautinto myös näkyi. Liekö Verkatehtaan vaikutusta vai hänestä huokuvasta kiintymyksestä soittamiseen ja esittämiseen.

Jätä kommentti

css.php