Virpi vai Aino-Kaisa?

Torstaina alkavat hiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maailmanmestaruuskisat.

Heti ensimmäinen päivä on täynnä jännitystä. Kumpi voittaa naisten perinteisen hiihtotavan 10 km: Virpi vai Aino-Kaisa? Vai onko paras sittenkin Justyna, Petra, Marianna, sairastellut Marit tai ehkäpä Pirjo?

Suosikkini on Virpi Kuitunen. Virpin hermojen hallinta, hänen kykynsä keskittyä olennaiseen ja taktinen silmänsä hakevat vertaistaan. Avauskilpailu lisäjännityksineen parantaa entisestään Virpin mahdollisuuksia.

Entä Aino-Kaisa Saarinen? Aino-Kaisa on periksiantamaton, äärimmäisen kestävä ja yleensä kilpailun loppua kohti sijoitustaan parantava huippu-urheilija. Hän on marraskuun lopulta asti suhtautunut jokaiseen kansainväliseen kilpailuun, kuin se olisi vuoden tärkein. Näin Aino-Kaisalla on jousi ollut kireällä kohta kolme kuukautta, kun Virpi on välillä levännyt. Povaan Hollolan tytölle mitalia.

Ulkomaisista naisista on varmin perinteisellä hiihtotavalla ollut Justyna Kowalczuk. Kisojen lähestyessä vauhti on vain lisääntynyt. Justyna on vaarallinen, mutta ei pärjää keskittyneelle Virpille. Ennustan häntä Suomen tyttöjen rinnalle palkintopallille.

Pirjo Muranen on yllätysvalmis. Perinteinen 10 km ei ole hänen paras matkansa, mutta hienot hiihdot sprinteissä kertovat suoritustason noususta. Pirjo ei ollut korkeanpaikan vuoristoleirillä, vaan valmistautui kotona Suomessa. Toivon sijoitusta kahdeksan joukkoon.

Vielä koulua käyvälle Krista Lähteenmäelle olisi unelmasuoritus olla 20 parhaan joukossa. Tämä vaatii täyden onnistumisen, mutta antaisi erinomaiset lähtökohdat toivottavasti pitkälle ja menestyksekkäälle arvokisauralle. 

Kisan yllättäjäksi saattaa nousta Norjan Astrid Jakobsen. Näytöt tältä kaudelta ovat vähäiset, mutta lahjakkuutta ja päätä riittää.

Naisten lisäksi voi Anssi Koivuranta juhlia torstaina. Ensin hiihto yhteislähdöllä ja sitten kaksi hyppyä suosii Anssia. Hiihdossa taitava ja taktisesti kypsä Anssi osaa hyödyntää perässähiihtäjän saaman peesiedun. Mäessä hän on normaalitasollaan lyömätön ja niinpä voitto on mahdollinen. Ellei peräti todennäköinen.

Jätä kommentti

css.php