Valtuusto paransi maailmaa – ja Hämeenlinnaa

Valtuusto istui ja keskusteli tänään tunnin ja yhdeksän minuuttia. Pääosin asiaa.

Ilmapiiri oli vapautunut ja valtuutetut näyttivät kuuntelevan toistensa puheenvuoroja. Puheenjohtaja Iisakki Kiemungista heijastui arvostus valtuutettuja kohtaan. Hyvä näin – säilytä luonteva kunnioittava kohtelu läpi valtuustokauden.

Kantaa ottavia puheenvuoroja kirjasin 31 kappaletta. Ahkerin puhuja oli Kylli Kylliäinen, jonka puhe Lammin vastaanottokeskuksen puolesta lähenteli taidetta. Vertaus Hortto Kaaloon osui.

Yli puolet puheista, 17 kappaletta, käsitteli kokouksen ykkösaiheeeksi noussutta turvapaikan hakijoiden Lammille syntyvää vastaanottokeskusta. Keskustelu oli monipuolinen ja voittopuolisesti rakentava. Erityisesti lammilaislähtöiset valtuutetut osoittivat laaja-alaista paneutumista asiaan. Mahdollisuudet ja uhat on tunnistettu.  

Jos valtuustokeskustelun tuloksena aluetoimikunta saa Marjatta Rahkion esityksen mukaisesti voimavaroja sillan rakentamiseen paikallisten asukkaiden ja keskukseen sijoitettavien välille, kannatti valtuuston kokoontua. Tärkeintä on, että asia etenee myös tässä suhteessa suotuisasti.  

3 kommenttia artikkeliin “Valtuusto paransi maailmaa – ja Hämeenlinnaa”
 1. Kiitos myönteisestä palautteesta valtuustolle! Minustakin ilmapiiri oli hyvä ja keskustelu asiallista. Erittäin hyviä puheenvuoroja meille suomalaisille kipeästä aiheesta, myös kritiikkiä tarvitaan jotta asioista saadaan monipuolinen kuva.

  Kannatan itse lämpimästi vastaanottokeskusta, mutta ymmärrän hyvin myös lammilaisten huolet. Mietin, millaisia tunteita täällä Kalvolassa läpikäytäisiin, jos keskus tulisi tänne, pieneen yhteisöön. Mutta huolista on puhuttava, jotta itse kukin voi käydä ne läpi mielessään ja jotta asia voidaan valmistella mahdollisimman hyvin. Myönteinen asenne levittää myönteisyyttä muissakin ja silloin on jo monta ongelmaa vältetty.

  Yksi niistä hiljaisista valtuutetuista

 2. avatar Timo Myyryläinen sanoo:

  Marjatta kasaa paineita aluetoimikunnalle, hyvä niin, sillä aluetoimikunnalla ei oikein ole tarkkaa kuvaa koko toiminnastaan. On jopa väläytelty ajatusta, että siirtymäkauden jälkeen koko aluetoimikuntaa ei enää tarvittaisi. Miten sitten laitakaupungin asioita ajettaisiin?

  Me alueella toimivat kantaasukkaat emme oikein tiedä mitä nämä pakolaiset haluavat ja osaavat tehdä muuta kuin oleskella vastaanottokeskuksessa.
  Kylällä liikkuvista tummista pojista on sen verran tietoa, että vihellystaitoisia ainakin ovat, autoista kiinnostuneita kun oven kahvoja on jo kokeiltu ja myyntimiesten taitoja ovat esittäneet joillekkin kellojen myymisellä.
  Mutta onko heillä kädentaitoja, mitä he osaavat tehdä, minkälainen kuolutus tai kokemus heillä on? Aluetoimikunta kokouksessaan esitti toivomuksen kokoontua seuraavan kerran pakolaiskeskuksessa jos vain kutsu sinne saadaan.

  Myös Myötätuulessa pakolaisasiaa yrittäjähegessä mietittiin. Olisiko mahdollista näistä pakolaisista mahdollista saada apua opastuksen, ohjauksen ja opetuksen kautta alueella olevaan työvoimapulaan esim. metalliteollisuudessa ja hoivatyössä.

 3. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Ehkäpä turvakeskuksen johdossa mietitään kutsuako aluetoimikunta sinne varapuheenjohtajansa esittämien mielipiteitten takia. Olethan Timo esittänyt ettei mamut saisi näyttäytyä kylällä, ruokakin pitäisi toimittaa suoraan Ronniin.
  Mietippä vähän!
  Ovathan paikalliset jo ”ystävän elkeitä” esittäneet ajamalla mamut pois paikallisesta pupista oikein pesismailojen kera. Henkilökuntaa ei asia paikalla olleen mukaan kiinnostanut. Rotuerottelu lopetetiin jo jenkeissäkin, ihan vaan tiedoksi….

Jätä kommentti

css.php