Kymmenen Sinistä vuotta

Tiistaina 25.5.1999 vihittiin Sininen Laguuni ja lahjoitettiin kaupungille melkoisen juhlaväen todistaessa. Kymmenen vuotta sitten.

Sininen Laguuni on kaiken sään monikäyttökenttä Hämeensaaressa, Vanajan rannalla sijaitsevassa hämeenlinnalaisten vapaa-aikakeitaassa. Kentän suunnitteli, toteutti ja rahoitti Lasten Liikunnan Tuki reilun neljänsadan vapaaehtoisen, paikkakunnan yrityselämän sekä Etelä-Suomen lääninhallituksen tuella. Kaupunki antoi asukkaidensa käyttöön tulevaan kenttään lainaa vajaan neljänneksen kustannuksista. 

Monisatapäisen vapaaehtoisjoukon osuus koostui kahdesta osasta: ensinnäkin kesän 1998 valtakunnallisen pesäpallon suurleirin järjestelyistä tulleesta voitosta sekä toiseksi satoja tuhansia markkoja säästäneestä työpanoksesta kentän rakentamisessa ja viimeistelyssä. Vapaaehtoisten luotettavana ydinjoukkona olivat kymmenet sotaveteraanit vetäjänsä Pauli Hyvärisen johdolla.

Suunnittelun ja rakentamisen toteutuksesta kantoi keskeisen vastuun Kalevi Jäntti. Kalle Kaseva johti ja organisoi rahoituksen keräämisen. Aikamoisia vapaaehtoisia. Ilman heidän panostaan ei Sinistä Laguunia olisi.  

Silmiähivelevän kaunis sininen kenttä palvelee erityisesti lasten ja nuorten liikuntapaikkana ympärivuotisesti. Sulan maan aikaan kenttä on aina käyttökuntoinen; heti lumien sulamisesta ensilumeen asti. Tasainen pinta ja maton erityinen pintamateriaali sallivat kentän jäädyttämisen välittömästi, kun ensipakkaset tulevat. 

Sininen Laguuni on helppohoitoinen; pelikenttien rajat ovat aina valmiina ja kentän huoltamiseen riittää hiekan tasoittaminen silloin tällöin. Kentän huoltokustannukset ovat tuskin kolmasosa siitä, mitä vastaava hiekkakenttä vaatii. 

Kentän pinnan kunto on säilynyt erinomaisena. Erityylisten huoltotilojen muodostama koppikylä on sitävastoin entistäkin ränsistyneempi. Rakennusten luoma vaikutelma on lohduton. Pienellä rahalla ja vaivalla yleisilme olisi ratkaisevasti edustavampi. Jos vain joku välittäisi. Edes hiukan. 

Hämeensaaren Vapaa-aikapuiston ja samalla Sinisen Laguunin yllä väijyy uhka. Asumiskaupunki Hämeenlinna suunnittelee ruutukaavakeskustan kupeessa olevan viherkeitaan muodostaman henkireiän ja monipuolisen vapaa-ajan keitaan tuhoamista. Vastustan.

2 kommenttia artikkeliin “Kymmenen Sinistä vuotta”
  1. avatar Sari R sanoo:

    Sepolle – ja muille sankareille- kiitos uraauurtavasta työstä lasten liikunnan ja turvallisten iltapäivien eteen. Jatketaan sillä tiellä. Töitä nääs riittää….

  2. avatar Seppo Rehunen sanoo:

    Kiitos Sari kiitoksista
    Jatka edelleen lasten eteen tehtävän työn edistämistä. Lapsia riittää – heidän etujaan oikeasti ajavista ei tahdo olla ruuhkaa.

Jätä kommentti

css.php