Lunta sittenkin

Kaupungin ja seurojen talkoolaisten yhteistyö tuottaa lunta tänäkin vuonna. Sekä Ahvenistolle että Lammin Konnarille.

Kaupungin, Ahveniston Ampumahiihtäjien, Hämeenlinnan Hiihtoseuran, Lammin Ladun ja Lammin Säkiän edustajat allekirjoittivat eilen lumetussopimuksen. Allekirjoittaneiden seurojen lisäksi lumetustalkoisiin osallistunee muidenkin yhdistysten jäseniä. Sopimuksen mukaan kaupunki vastaa lumetuksesta arkisin klo 7-16 ja seurojen talkooväki vuorokauden loput 15 tuntia sekä viikonloput.

Kasoihin tykitetty lumi levitetään Ahvenistolla varikkolenkille. Näin saadaan muutaman pakkaspäivän jälkeen kilometrin latu hiihdon harrastajien kulutettavaksi. Konnarin levitys sovitaan erikseen.

Sopimus on erinomainen esimerkki kaupungin ja kolmannen sektorin yhteistyöstä ja yhteisestä tahtotilasta. Asukkaiden mahdollisuudesta pitää huolta terveydestään ja kunnostaan kannetaan huolta laajalla pohjalla – ja edullisesti.  

Talkoolaisten koulutus lumen tekoon ei suju yhtä hyvin kuin sopimuksen teko. Eri puolilta laajaa kaupunkia tuleva talkooväki on kokoontunut kahdesti opiskelemaan lumitykin käyttöä. Kumpikin kerta on päättynyt pettymykseen. Ensimmäisellä kerralla koulutus peruuntui kokonaan ja eilinen toinen yritys epäonnistui muuten. Yli kolmekymmentä talkoolaista odotti eilen Ahvenistolla kaupungin edustajaa, joka saapui paikalle pahasti myöhässä. Lopulta koulutus jäi kesken, koska sen suunnittelu ja toteutus eivät vastanneet kysyntää. Rimanalitus kaupungin liikuntapalveluilta.

Kommentti artikkeliin “Lunta sittenkin”
  1. avatar Sari R sanoo:

    Hienoa, että sopimus on syntynyt. Surkeaa, että kaupunki ei hoitanut koulutuksessa omaa tonttiaan kunnolla. Mahtavaa, että talkoolaisia oli koulutukseen haluamassa noinkin suuri joukko.
    Kolmas sektori on kullan arvoinen tässäkin asiassa. Kaupungin eri organisaatioiden on opittava toimimaan joustavasti yhteistyössä ja pitämään huoli kokonaisuudesta. Seurat hoitavat hommansa kyllä.
    – Sari

Jätä kommentti

css.php