Valtuusto otti sille kuuluvan vallan

Hämeenlinnan budjettivaltuustossa tapahtui tänä iltana ihme. Valtuusto otti sille kuuluvan vallan. Lopullisesti?

Valtuuston vapaiden keskustelujen ja loppuosan äänestysten huippukohdat olivat vanhusten hoidon rakennemuutos ja kaupungin työntekijöiden lomautukset. Molemmissa valtuusto saneli, miten edetään.

Kaupunginhallituksen esitys Hauhon vanhainkotien lakkauttamisesta kolmen kuukauden kuluttua eli helmikuussa 2010 muuttui 53 valtuutetun kannattamana muotoon ”Mäntykoto ja Honkala lakkautetaan tämän valtuustokauden aikana”.  Valtuustokausi päättyy 31.12.2012.

Ikäihmisten hoidon ja hoivan hallittua rakennemuutosta ovat ajaneet erityisesti keskustan Hannu Kärpänen ja kristillisten Teija Arvidsson. Molemmat ovat käyneet vilkasta keskustelua niin täällä blogipalstoilla kuin myös keskustelun puolella. Lämpimät onnittelut – sitkeä työ ja usko omaan asiaan tuottaa tulosta.

Onkohan niin, että myös näillä palstoilla käytävällä keskustelulla on vaikutusta päättäjiin ja asioiden sisältöön? Monipuolinen läpikäynti hioo asioita vähitellen kohti enemmistön hyväksymää lopputulosta. Päättäjät tietävät entistä paremmin, mitä ovat päättämässä.

Kaupungin työntekijöiden lomautuksissa päädyttiin niihin periaatteisiin, mitä muutamat valtuutetut esittivät jo kevään lopulla. Painopiste on kannustinvapaissa, sosiaali- ja terveydenhuollon toimintojen turvaamisessa sekä porrastetuissa lomautuksissa.

Oma taiteenhaaransa on lomauttaa työntekijöitä niin, että valtion tuki työllistämiseen ei vaarannu. Kuulostaa temppuilulta. 

Kokouksen yleinen sujuminen ansaitsee tunnustusta. Puheenvuorot olivat asiallisen napakoita ja hyvin valmisteltuja. Myös kulloinkin puhujavuorossa olevalle annettiin sanomisen rauha. Oikein hyvä.   

5 kommenttia artikkeliin “Valtuusto otti sille kuuluvan vallan”
 1. avatar vanhus sanoo:

  Kiitos, Seppo Rehunen, tästä ilosanomasta!

  Tunnustan, tippa tuli silmään, niin onnelliseksi tulin, myös Hannun ja Teijan puolesta. Onpa ihanaa, että Hämeenlinnassa on niin upeita ihmisiä.

 2. avatar Ensio Koitto sanoo:

  Hyvä Seppo!
  Kyllä kannattaa kiittää myös nopeaa kirjoittaja kommentoijaa.Siis sinua.
  Ajattelinkin kokouksen lopussa,että vielä iltämyöhällä sinun kommenttisi
  on luettavissa.
  Totesin myös ilomielin valtuuston asiallista ja napakkaa asioiden käsittelyä.
  Tosiasia on,että kun vaikeistakin asioista keskustellaan rakentavasti,niin
  tulosta tulee ja demokratia pääsee toteutumaan.
  Toivottelen jatkossakin tämän iltaista valtuustotyöskentelyä.

 3. avatar Heikki Notko sanoo:

  Kiitokset, paitsi Sepolle, niin myös Teija Arvidsonille ja Hannu kärpäselle!

 4. avatar Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Kiitos, Seppo, positiivisesta palautteesta!
  T , Hannu

 5. avatar ossi a sanoo:

  Päivää hyvät herrat ja arvoisa vanhus. Onhan tässä toimintatavassa eroa entiseen käytäntöön, mutta pyydän huomioimaan, että centtiäkään ei vielä ole säästetty ja paine kasvaa kaiken aikaa. Ne, jotka ovat ensimmäistä kautta päättäjinä mukana, voivat osoittaa tyyttyväisyyttään avoimesti. Omia (ja eronneiden) jälkiään siivoavatkin saavat toki tyytyväisiä olla, mutta leijailemiseen ei kyllä ole mitään aihetta.

Jätä kommentti

css.php