Kiitoksen paikka – ja kahden toivomuksen

On aika kiittää kaupunkia ja kahdeksaa urheiluseuraa. Hiihtoladuista.

Syksyllä näytti siltä, että Hämeenlinnaan ei synny talveksi hiihdettäviä latuja. Toisin kävi. Kahdeksan urheiluseuran ja kaupungin yhteistyö toi korkeatasoiset ladut jo ennen joulua Ahvenistolle ja Lammin Konnarin koulun maastoon.

Luontoäidin suosiollisella avulla lunta ja latuja on saatu kiitettävästi myös muualle. Ainakin kantakaupungissa on latuja ajettu ja huollettu aivan upeasti. Kiitos.

On kuitenkin kaksi helposti täytettävää toivomusta.

Ensimmäinen toivomus koskee latuopasteita. Kantakaupungissa on latuopasteet muualla paitsi Moottoriradalla. Ei liene ylivoimaista pystyttää latukartat ja reittiopasteet myös tälle suosituimmalle hiihtopaikalle.  

Toinen toivomus koskee Vanajan rantojen latuja. Keskikaupungin asukkaat olisivat otettuja, jos vahvan jään alueelle ajettaisiin moottorikelkalla hiihtourat. Nykyisellään hiihtäjät tekevät ”ladut” umpihankeen hiihtämällä. Ovatpa hiihtäjät merkinneetkin ladut ja kantavan jään alueen havuilla.

Tarvajärveä mukaillen: ylös, ulos ja ladulle. Näyttää sään puolesta tulevan upea hiihtoviikko.

2 kommenttia artikkeliin “Kiitoksen paikka – ja kahden toivomuksen”
  1. Leo Leppänen sanoo:

    Vorssasta muuttaneena tuntuu ihmeelliseltä, että Hämeenlinnassa seuroilla on keskeinen rooli kansanhiihtolatujen kunnostamisessa.

  2. Seppo Rehunen sanoo:

    Reilun kahdenkymmenen vuoden asuminen Hämeenlinnassa on opettanut, että varminta on tarttua toimeen. Jos jää odottelemaan, saa odottaa ja odottaa…

    Tämä hiihto-olosuhteiden tekeminen on sujunut hyvässä yhteistyössä. Seura-aktiivien rooli oli tänä vuonna valvoa lumitykkejä paikan päällä virka-ajan ulkopuoliset ajat eli arkisin klo 16 jälkeen aamuseitsemään ja viikonloput. Halukkaita tykkien päivystäjiä löytyi hyvien headhuntereiden ansiosta ilmeisen helposti Ahvenistolle ja Lammilaiset vastasivat omasta osuudestaan Konnarilla.

    Hämeenlinnan tapa toimia on suhteellisen harvinainen – pääsääntönä on, että kunnat luovat asukkailleen olosuhteet terveyttä edistävän liikunnan harrastamiseen.

Jätä kommentti

css.php