Hämeenlinnan palvelurakenneuudistus etenee ripeästi

Hämeenlinnan valtuusto hyväksyi strategian palvelurakenteen uudistamiseksi äänin 55 puolesta ja kolme vastaan. Vastaan äänestivät Reiska-pappa eli Reijo Martikainen (vas), Satu Heikintupa (vas) ja Kylli Kylliäinen (kd). Teija Arvidsson (kd) äänesti tyhjää (tässä on virhe – katso alla).

Erityisesti sosiaalidemokraattien Jorma Hassisen, Tarja Filatovin ja Johannes Koskisen puheenvuoroista kuulsi läpi viesti: hyväksymme tämän strategiapaperin, mutta emme hyväksy varauksetta sen sisältöä. Näin olin rivien välistä ymmärtävinäni.

Strategian täytäntöönpano alkoi heti samassa kokouksessa, kun valtuutetut hyväksyivät äänin 56-3 Linnan Ateria -liikelaitoksen kehittämisestä seuraavaa:

– liikelaitos yhtiöitetään 1.1.2011,

– ateriapalvelujen kilpailuttaminen aloitetaan ja uusi perustettava yhtiö voi toimia avoimilla markkinoilla sekä

– yhtiötä perustettaessa huomioidaan toiminnan laajentumismahdollisuus seudullisesti myös laitos- ja siivouspalveluihin.

Yhtiöittämispäätös on EU:n säädösten mukainen ja noudattaa johdonmukaisesti palvelu- ja hankintastrategian kirjainta ja henkeä. Vastaan äänestivät Reijo Martikainen ja Satu Heikintupa sekä Mauri Ojamäki (sdp).   

8 kommenttia artikkeliin “Hämeenlinnan palvelurakenneuudistus etenee ripeästi”
 1. avatar Teija Arvidsson sanoo:

  Hei Seppo!

  Muuten ihan tarkka raportti, mutta minä en äänestänyt tyhjää palvelu- ja hankintastrategiasta päätettäessä. Kannatin sen hyväksymistä. Tyhjää taisi äänestää takanani istunut Markus Rimón.

  Palvelu- ja hankintastrategia on vielä keskeneräinen asiakirja. Selvitettäviä hankkeita on yli 50 ja niissä riittää työtä virkamiehillä ja lautakunnilla. Isot linjat on nyt kuitenkin vedetty. Toivottavasti suunta on oikea.

  Nyt vaihdan vähäksi aikaa politiikan vaihteen vapaalle. Hyvää kesää ja lomaa sinullekin!

  t. Teija

 2. avatar Seppo Rehunen sanoo:

  Anteeksi, Teija, virheeni ja kiitos sen korjaamisesta.

  Mielestäni valittu linja on oikea. Onnittelut siitä. Jatkuvasti vain hämmästelen sitä, miten ennen omaa julkista tuotantoa järkkymättä puolustaneet sosiaalidemokraatit ovat kääntäneet takkinsa meillä Hämeenlinnassa. Yksittäisiä ”soraääniä” kuuluu, mutta kiltisti painetaan vihreää nappia.

  Hyvää kesää Sinulle – olet lomasi ansainnut.

 3. avatar Irma Taavela sanoo:

  Terve ja kiitos raportista.

  Tämä tulos oli kyllä arvattavissa. Kokoomus, keskusta ja kristilliset taitavat kulissien takana tehdä sellaista porvariyhteistyötä, että demarit joutuvat siihen nyt tyytymään. Joskin seilaavat muutenkin Hämeenlinnassa vähän missä sattuu. Ojamäen Maurille pisteet kotiin, vaikka kyseessä olisikin ollut suunniteltu juttu. Samoin käsittääkseni muillakin olisi ollut mahdollisuus äänestää. Pelkät puheet ei kovin lämmitä, ei edes Filatovin Tarjan.

  Teijan ylläolevaan kommenttiin täytyy sanoa, etteivät tälläiset asiat ole toivon juttuja. Kyllä näin isoja päätöksiä tehdessään täytyy minusta olla selkeä mielipide suunnan oikeudesta.

  Seuraillaan mielenkiinnolla asioiden kehittymistä.

  T. Irma

 4. avatar Sari Rautio sanoo:

  Ikävä tuottaa pettymys salaisesta porvariyhteistyöstä. Palvelu- ja hankintastrategia, jota joissain piireissa PaHa tragediaksikin kutsutaan, on syntynyt kaikkien ryhmien hyvässä ja monipuolisessa yhteisessä prosessissa. Jokainen puolue on tuonut siihen matkan varrella oman lisänsä, on joustanut omista tavoittaistaan ja ymmärtänyt myös muiden näkemyksiä. On aika lapsellista ajatella että jos lopputulos ei miellytä, takana on salaliitto.

  KHn käsittelyssä oli hienoinen ongelma siinä että hyvissä ajoin yhdessä hiottuun paperiin alettiin tehdä muutosesityksiä, joista ei ollut aiemmin ollut puhetta- tai ainakaan siinä mittakaavassa kuin sittemmin esitettiin.
  Minulla ainakin on ihan selkeä mielipide siitä että tämä, Suomen rohkein ja innostavin, suunitelma palveluiden turvaamiseksi tulevaisuudessa, on juuri oikeanlainen ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin yhdessä henkilöstön ja asiakkaiden kanssa hankkeiden kehittämistä.
  Sari

 5. avatar Teija Arvidsson sanoo:

  Hei Irma!

  Tässä asiassa olet kyllä väärillä jäljillä. Hyvää yhteistyötä tehdään kaikkien ryhmien kanssa, mutta Pekka Arvio istuu hallituksessa demareiden ryhmässä. Olimme yhteydessä Tarja Filatoviin ja olisimme halunneet tehdä muutamia tärkeitä korjauksia palvelu- ja hankintastrategiaan. Minä olin valmistanut eilen muutosesityksen mm. lapsiperheiden kotipalveluiden yksityistämissuunnitelmiin.

  Eilen valtuustoryhmien puheenjohtajien palaverissa toivottiin kuitenkin, että strategiaesityksen yksittäisiin hankkeisiin ei enää alettaisi tekemään muutosesityksiä. Kaikki hankkeet ovat vasta suunnitelmia, jotka selvitetään ennen lopullisia päätöksiä. Vasemmistoliittoa lukuun ottamatta kaikki ryhmät olivat sitä mieltä, että palvelu- ja hankintastrategia oli tärkeää saada hyväksyttyä ja hankeselvitykset työn alle.

  Vaikka tehdään hyviä suunnitelmia ja tarkkoja selvityksiä, niin kaikkia päätösten vaikutuksia ei voi kuitenkaan tietää ennakkoon. Elämässä joutuu aina tekemään päätöksiä tulevaisuudesta, vaikka vaikutukset näkee selvästi vasta vuosien päästä. Siksi toivotaan – ja uskotaan!

  t. Teija

 6. avatar Irma Taavela sanoo:

  Hei

  Ei mitään salaliittoteoriaa, ihan vaan yhteenlaskua noiden valtuutettujen lukumäärillä, josta nyt vähennetty kristilliset..

  Päätöksiä teidät on valittu tekemään ja niiden mukaan asiat sitten tapahtuu.

  Henkilökohtaisesti jatkan edelleen työtä saman näkemyksen löytämiseksi PaHa:sta kuin vaikka Sarilla 😀
  Päätösten perusteena pitäisi olla aina mahdollisuus vertailla eri malleja, niin puhtaiden eurojen kuin pehmeidenkin arvojen pohjalta. Nyt on arvioitu vain yhtä mahdollisuutta.

  Hyviä kirjanlukukelejä toivotellen – Irma

 7. avatar teori kaytanto sanoo:

  Palvelustrategiassa on määritelty Hämeenlinnan kaupungin linja moneksi vuodeksi. Vain poliittisesti hölmö väittää, että asiakirja on alustava. Jatkossa voimme lukea ja kuulla monta kertaa, miten kyseessä on valtuuston hyväksymä päätös, jota pitää toteuttaa. Hämeenlinnalainen poliittinen keskustelu on ennalta määriteltyä. Saat esittää kommentit, mutta niitä ei huomioida. Oikein nettisivulla. Masentavaa ja sitten ihmetellään miksi ihmiset eivät äänestä. Voittajat hymyilee ja hokee toivo sanaa ja alamaiset
  virnuilee.

 8. avatar oho mita sanoo:

  mitä

Jätä kommentti

css.php