Kolme vaihtui luottamusjohdossa

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto aloitti uuden toimintavuoden vaihtamalla kolme luottamusjohtajaa valtuustokauden jälkimmäiselle puoliskolle vuosille 2011-12.

Valtuuston puheenjohtajistossa vihreät vaihtoivat III varapuheenjohtajana olleen Kirsi Ojansuun Päivi Sieppiin. Kokoomuksen Harri Lintumäki ja Reijo Saksa jatkavat I ja II varapuheenjohtajina ja SDP:n Iisakki Kiemunki puheenjohtajana. Valinnat tehtiin ilman äänestyksiä.

Hallituksessa niin kokoomuksen kuin sosiaalidemokraattien viisikot jatkavat entisissä kokoonpanoissa. Keskusta vaihtoi Jukka Viitaniemen Jarmo Mäki-Uuroon; Päivi Veikkola jatkaa kauden loppuun. Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset toteuttivat jo valtuustokauden alussa sovitun vaihdon niin, että KD:n Pekka Arvio siirtyi varalle ja hänen tilalleen hallitukseen tuli PS:n Antero Niemelä. 

Seitsemäntoista johtavan luottamushenkilön puoluejakauma on nyt seuraava:

  • kokoomus 7 edustajaa
  • sosiaalidemokraatit 6 edustajaa
  • keskusta 2 edustajaa
  • vihreät 1 edustaja
  • perussuomalaiset 1 edustaja
  • kristillisdemokraatit 0 edustajaa
  • vasemmistoliitto 0 edustajaa

Vilkas keskustelu käytiin toisen asteen koulutuksen hallinnon yhdistämisestä. Yhdistämistä vastaan kuultiin muutama erinomaisen perusteltu puheenvuoro (mm Kaija-Leena Savijoki, kok), mutta reilu enemmistö valitsi yhdistämisen tien äänin 41 puolesta, 17 vastaan ja yksi tyhjä (Kylli Kylliäinen, KD). Äänestyksessä kokoomuksen ryhmä hajaantui.

Valtuustosalin tekniikka yski. Salin lämpötila lähenteli huonosti lämmitettyä saunaa ja videotekniikka pysyi päällä vain lyhyen ajan. Päättäjät ansaitsevat miellyttävämmän ja toimintavarmemman ympäristön.

Jätä kommentti

css.php