Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri hautaan?

Hämeen Sanomien tämän päivän sähköisissä uutisissa on odotettavissa ollut uutinen: Riihimäellä harkitaan RYKSin irrottamista sairaanhoitopiiristä.

Forssan mallin mukaan Riihimäellä pohditaan terveydenhuollon koko kirjon ottamista omaan johtoon. Tämä merkitsee nykyisin kahdessa paikassa (Hämeenlinna ja Riihimäki) toimivan sairaanhoitopiirin kaksoissairaalan loppua. Erikoissairaanhoidon valinnanvapaus mahdollistaa vaativamman hoidon hakemisen myös Riihimäen eteläpuolella sijaitsevista sairaaloista.

Uutisessa kielletään Riihimäen itsensä olevan aktiivinen sen suhteen, että seutu liittyisi osaksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä. Kieltäminen ei estä sitä, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on omalta osaltaan kiinnostunut laajenemaan myös Hyvinkään pohjoispuolelle.

Mitä tekee Hämeenlinnan seutu? Kumajavatko jo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hautajaiskellot?

Jätä kommentti

css.php